Znani so zmagovalci 15. fotografskega natečaja kLAK!

klik, klik, kLAK!

//Golota je brezčasna. ‘Rojstvo Venere’ Sandra Botticellija in Michelangelov ‘David’ sta vzore v umetnosti golega telesa postavila že pred nekaj stoletji. Medtem ko je v nekaterih kulturah nekaj povsem običajnega, je v zahodnem svetu golota še vedno tabu.//

V preteklih mesecih smo v okvru 15. fotografskega natečaja kLAK sprejemali fotografije in opuse na temo GOLOTA. Prejeli smo 76 posameznih fotrografij in 23 opusov, kar je skupno kar 142 fotografij.
Strokovna žirija v sestavi Žiga Gričnik (fotograf, Društvo fotografov Svit), Nika Damjanovič, (diplomirala iz umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti), Rok Deželak (fotograf, RD2 Photography) je v soboto, 22. marca 2019 ocenila prejeta dela in izbrala zmagovalce.
Zmagovalci posameznih fotografij:

1.mesto: Jasna Križnik

2.mesto: Sara Nuša Golob Grabner

3.mesto: Špela Bergant

Zmagovalci opusov:

1.mesto:Andreja Ravnak

2.mesto: Janez Pelko

3.mesto:Karin Rošker

Pohvale: Vita Orehek, Mojca Cvirn
Zmagovalne in izbrane fotografije bodo prikazane na fotografski razstavi, ki bo v soboto, 6. aprila 2019 ob 20.00 v Muzeju Laško.
Razglasili bomo zmagovalne fotografije in si ogledali izbrana razstavljena dela, ki bodo sicer na ogled še do konca meseca. Otvoritev bo popestril nastop Valentine Novak na flavti.