Z LAK-om na Triglav!

ZA POHOD NA TRIGLAV 2023 OBIŠČI SPODNJO POVEZAVO:

Pohod na Triglav

——————————————————————————————————————

Ste že vsi postali »pravi Slovenci« in se vsaj enkrat v življenju podali na Triglav? Tisti, ki ste že, verjamemo, da se radi vrnete, za tiste, ki še niste, pa ima naša najvišja gora verjetno prav poseben čar. Triglav nas prav vse Slovence mami in »v poletni vročini izvablja in nizkih ravan«.
Letos se bomo tudi v LAK-u podali na osvajanje našega najvišjega vrha in simbola slovenstva, na Triglav. Izlet bo dvodnevni , potekal pa bo 20. in 21. julija 2013.
Podali se bomo po poti iz Krme čez Planiko in Mali Triglav. Spali bomo na Planiki. Pot velja za eno izmed tehnično lažjih poti, saj je edini izpostavljeni del med Malim Triglavom in vrhom. Kljub temu pa pot je dolga (6h v eno smer) in zato zahteva dobro fizično pripravljenost ter seveda primerno planinsko obutev.
Več o poti si lahko preberete na: http://www.hribi.net/izlet/dolina_krma_triglav_cez_planiko_in_mali_triglav/1/1/130
Za nabiranje kondicije se bomo pridružili Planinskemu društvo Laško na treh izletih in sicer:
-25.5. izlet na Veliko Planino
– 15.6. izlet na Peco
– 29.6. Rečiška krožna pot
O vseh podrobnostih o izletih in prijavah vas bomo sproti obveščali.
Za vse, ki niste redni planinci, je OBVEZNA udeležba na vsaj enem od treh izletov, saj bomo na njih preverjali telesno kondicijo ter vzdržljivost, obutev, vajenost hoje v gorah in v skupini.
Cena izleta:
– za člane PZS (planinske zveze Slovenije) 11,50 Eur
– za nečlane PZS 23 Eur
– kdor bo želel, se bo lahko na izletu ob doplačilu 2 Eur (za srednješolce in študente, za ostale znaša doplačilo 10,50 Eur), včlanil v PZS ter s tem pridobil zavarovanje v primeru nesreče v gorah, 50% popust za prenočevanje v kočah ter še nekatere druge ugodnosti doma in v tujini.
Rok za prijavo je 21. junij, prijavite pa se lahko na tem obrazcu: https://docs.google.com/forms/d/1R6lFkWtgmKS9sWIMWR9CHSeCAM1SsZyI3arPPnVndmE/viewform
Število mest je omejeno!
Vabljeni , da gremo skupaj v hribe, dihat gorski zrak! 😉