Škisova tržnica z dobrodelnim pridihom

Letošnja Škisova tržnica bo poleg pestrega kulturnega in glasbenega dogajanja postregla tudi z dobrodelnim pridihom. Od danes naprej pa vse do 7. maja bo v posameznih študentskih domovih in na fakultetah v Ljubljani potekala akcija zbiranja plastičnih pokrovčkov za študentko Nino, ki zaradi okvare vida potrebuje psa sprehajalca. Zveza ŠKIS in društvo Never give up vabita vse, da pomagajo in prinesejo zamaške na zbirno mesto ali na sam dogodek.

Škisova tržnica, največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo letos potekala v sredo, 7. maja 2014, na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija. V okviru projekta bo letos potekala tudi dobrodelna akcija zbiranja plastičnih pokrovčkov za študentko Nino, ki zaradi okvare vida potrebuje psa sprehajalca. Dobrodelna akcija bo potekala vse od danes naprej v posameznih študentskih domovih in na fakultetah v Ljubljani, zaključila pa se bo na sami Škisovi tržnici.

Organizator Škisove tržnice, Zveza študentskih klubov Slovenije, in društvo Never give up vabita vse, da pomagajo z zbiranjem plastičnih pokrovčkov in jih prinesejo na eno od zbirnih mest ali na sam dogodek.

Jaka Bassanese, predsednik Zveze ŠKIS: »Z željo po spodbujanju okoljske odgovornosti med mladimi smo v okviru Škisove tržnice nekaj let nazaj dali poudarek samemu ekološkemu konceptu dogodka in uvedli ločeno zbiranje odpadkov ter sprotno stiskanje. V letošnjem letu pa želimo dogodku vnesti še dobrodelni pridih in spodbuditi solidarnost med mladimi.«