LAKih nog naokrog

Vabljeni na največji LAK-ov športni dogodek, ki bo potekal med 1. in 4. majem!

Dogodek LAKih nog naokrog je namenjen spodbujanju k rekreaciji, druženju in zdravemu življenjskemu stilu. Izvajali bomo številne delavnice, izobraževanja, tečaje in testiranja. Pridruži se in preživi prvomajske počitnice v znamenju gibanja, rekreacije, veselega vzdušja in dobrega počutja.

V sklopu dogodka se bomo podali na pohod na Šmohor v družbi planinskih vodnikov, ki nas bodo poučili o pravilni tehniki hoje, obutvi, opremi, nevarnostih v gorah in o prehrani v gorah. Imeli bomo tekaško šolo, kjer se bomo učili pravilne tehnike teka ter dobili informacije in predloge glede treningov. Ker je del zdravega življenja tudi zdrava hrana, bomo poslušali predavanje o zdravi in športni prehrani. Izvajali bomo fit teste in teste mobilnosti ter z analizo rezultatov predlagali korekturne vaje. Da bi dobili celovitejši poglej na naše telo ter boljše zavedanje o njem, bomo poslušali predavanje Človeško telo med gibanjem, kjer se bomo poučili o delovanju mišic, srčno-žilnega sistema ter na splošno o vseh učinkih gibanja na telo. Izvajali bomo meritve procenta telesna maščobe, ki je dober pokazatelj telesne sestave. V skrbi za zdravo hrbtenico, ki je med dolgotrajnim sedenjem pri učenju večkrat zelo obremenjena, bomo imela delavnico pilatesa. Za sprostitev in umiritev pa bomo poskrbeli pri učni uri dihalnih in sprostitvenih tehnik. Za simbolični zaključek dogodka se bomo po subvencionirani ceni za naše člane podali na tek Wings for Life v Ljubljano, ki je edinstven tekaški dogodek. Teče se hkrati v 40. državah sveta, ves izkupiček od startnih pa bo namenjen fundaciji Wings for Life, ki se ukvarja z raziskavami na hrbtenjači.

PROGRAM
Četrtek, 1. maj
9:00 Pohod na Šmohor (zbor pri Treh lilijah v Debru)
Petek, 2. maj
10:00 Tekaška šola (vrt pri hotelu Savinja)
16:00 Pilates (Zdraviliški park)
19:00 Predavanje o zdravi prehrani
Sobota, 3. maj
9:30 Fit test (šolsko igrišče OŠ Primoža Trubarja)
11:00 Dihalne in sprostitvene tehnike (šolsko igrišče OŠ Primoža Trubarja)
18:00 Predavanje “Človeško telo med fizično aktivnostjo” (Prostori LAK-a)
19:00 Merjenje % telesne maščobe (Prostori LAK.-a)
Nedelja, 4. maj
12:00 Tek Wings for Life (Ljubljana)

Dogodek je (z izjemo teka Wings for Life) brezplačen in namenjen vsem – mladim starim, velikim in majhnim, suhim in okroglim, ki jih zanima zdrav in aktiven način življenja. Vabljeni, migajmo skupaj! 😉

Zahvaljujemo se vsem, ki so podprli naš dogodek:

BCA d.o.o.
Pivovarna Laško d.d.
Sadjarstvo Aškerc Rimske Toplice
SPAR  d.o.o.
Skupina za antropologijo, Biotehniška fakulteta UL
Studio Marko Mrak