Po izkušnje v tujino: Nemčija, Avstrija, Danska, Nova Zelandija, Amerika

LAK v sodelovanju s Knjižnico Laško pripravlja dogodek:
PO IZKUŠNJE V TUJINO
“Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too.” Terry Pratchett
Pridobivanje novih znanj, raziskovanje drugih kultur, druženje in spoznavanje novih ljudi, izboljšanje izražanja v tujem jeziku, referenca za kariero, osebnostna rast … Verjetno so ti poznane številne prednosti študija in dela v tujini.
O njih znata ogromno povedati tudi Ana Horjak in Tomaž Knapič, naša člana, ki sta vsak po svoje pridobivala mednarodne izkušnje.
Ana nam bo predstavila svoje izkušnje s študentskima izmenjavama v Nemčiji (1 leto) in Avstriji (6 mesecev) ter študijem na Danskem in delom na Novi Zelandiji.
Tomaž pa bo z nami delil prigode nepozabnega poletja v Ameriki, kjer je 4 mesece dela v kampu nadgradil s potovanjem po Vzhodni obali.
Že razmišljaš, kam te bo zaneslo? Pridruži se nam v petek, 22. januarja 2016, od 19. ure dalje v Knjižnici Laško. Na zanimivem in zabavnem druženju bodo glavne teme:
– študijske izmenjave
– študij v tujini
– delo v tujini.
Kaj vse potrebuješ, da se lahko prijaviš? Koliko moraš privarčevati za takšen podvig? Kako izbrati primerno univerzo oziroma delodajalca? Kateri so plusi in minusi odločitve? …
Že čutiš Wanderlust? 😉