Excel nadaljevalni tečaj

Tečaj Excel je namenjen vsem, ki delate s podatki in želite svoje delo z Excelom pospešiti in izboljšati. Primeren je za tiste, ki Excel površno poznate in želite pridobiti več znanja o možnostih, ki jih program nudi. Je izredno močno orodje, uporabno praktično na vseh področjih življenja, od študija, osebne uporabe pa vse do poslovne uporabe. Zato si je dandanes težko predstavljati življenje brez te izredno uporabne aplikacije, saj se z uporabo tabel, izračunov, analiz in podobnim srečujemo vsakodnevno. Vsebuje izjemno zmogljive funkcionalnosti, ki vaše delo poenostavijo, avtomatizirajo ter vam na podlagi vaših podatkov izdelajo podrobno analizo. Je poln uporabnih funkcij in orodij hkrati pa skriva veliko trikov in poznavanje le-teh nam močno olajša delo z njim.

Osnovno znanje Excela nam ob pogosti rabi programa ne zadostuje, saj kmalu uvidimo, da so realni problemi kompleksnejši od nekih osnovnih spoznanj. Na tečaju si bomo podrobneje ogledali orodja, ki jih pogosto uporabljamo, in spoznali nekaj novih – poglobili se bomo predvsem v funkcije in v delo z različnimi tipi podatkov.

S pridobljenim znanjem boste znali sami interpretirati in popravljati funkcije ter sistematično urejati delovne liste. Pomembno je, da si znate olajšati in poenostaviti delo s podatki, kar je tudi cilj tega tečaja.

Okvirno katere vsebine bomo obravnali:
– Delo v več preglednicah in povezave med datotekami (kako naredimo povezavo med delovnimi zvezki in kako jo lahko popravimo)
– Zahtevnejši grafični prikazi (sparklines, naprednejše oblikovanje grafikonov, vrtilni grafikoni)
– Tabele
– Poglobljene vrtilne tabele ter uporaba razčlenjevalnikov
– in še mnogo drugih trikov

Priporočljivo je s seboj imeti svoje prenosne računalnike, da lahko sproti preiskušamo nova znanja.

🗓️
Kdaj?

V soboto 28. 10. 2023. ob 8:00, program traja 5 šolskih ur.

📌
Kje?

Otročji center – Kino Laško, Trubarjeva ulica 13, 3270 Laško.

💸
Cena

Brezplačno!

🔗
Prijave

Prijave sprejemamo na spodnji povezavi:
https://forms.gle/2vbpXeNdgQEZVdt28