Znani so zmagovalci 18. fotografskega natečaja kLAK!

klik, klik, kLAK!

V letošnjem letu smo v okviru 18. fotografskega natečaja kLAK sprejemali fotografije in opuse različnih avtorjev, ki so jih sestavljali študentje, dijaki in osnovnošolci iz cele slovenije. Skupno smo letos prejeli preko 30 del na temo VZPONI.

Strokovno žirijo, ki je ocenila prejeta dela in izbrala zmagovalce, so zastopali Žiga Gričnik (fotograf, Društvo fotografov Svit), Matjaž Očko (M2O, House of M2O) in Rok Deželak (fotograf, RD2 Photography). V sredo, 5.10.2022 se je žirija sestala in strokovno ocenila vsa prejeta dela. Obavljamo zmagovalce po kategorijah:

Zmagovalci posameznih fotografij:

1. mesto: Lovro Grabner, GorDol

2. mesto: Vid Rojc, Orion

3. mesto: Jan Korošec, Proti ognjenemu vrhu

Zmagovalni opus: 

Kaja Virant, Vzpon alpinista po poškodbi hrbtenjače

¨Opus je posvečen mojemu fantu Mateju, včasih perspektivnemu alpinistu, ki zaradi nesreče od pasu navzdol ne čuti nog. Gre za izbor fotografij z dvodnevnega izleta na Debelo peč, kjer je s Saro in Petrom prvič po poškodbi uspešno preplezal 500 metrsko alpinistično smer Ang Phu (VI-). Vzpon, ki je zahteval neverjetno odločnost in zanos, 6 ur »berglanja«, 8 ur plezanja, 2 prismojena prijatelja in 1 zaljubljeno dekle, pomeni veliko več kot le uspešno dosežen vrh. Je dokaz, da je mogoče doseči nedosegljivo. Da je z vztrajnostjo in predanostjo moč premagati vsakršno oviro in da je vzpon, v kakršnem koli pomenu besede, vedno lažji z ljudmi, ki ti veliko pomenijo.¨

Zmagovalne in izbrane fotografije bodo prikazane na fotografski razstavi v Muzeju Laško. Otvoritev razstave bo v petek, 14. oktobra 2022 ob 19.00 uri. Razglasili bomo zmagovalne fotografije in si ogledali izbrana razstavljena dela. Otvoritev nam bo popestrila glasbena spremljava in pogostitev.