Znani so zmagovalci 16. fotografskega natečaja kLAK!

klik, klik, kLAK!

Spremembe, naj bodo velike, majhne, nenadne ali postopne, so stalnica v našem življenju od rojstva naprej. Tudi naša čudovita zemlja je od svojega rojstva doživela nemalo sprememb od vedno pogostejših naravnih nesreč do temperaturnih sprememb, ki smo jih v veliki meri povzročili mi sami. Vendar nas še premalo dojema okoljske in podnebne spremembe kot grožnjo. Ker so te spremembe lahko majhne in včasih težko ugotovljive ob običajnih spremembah vremena in podnebja, nas je mnogo prepričanih, da ne bodo vplivale na naša življenja, vendar je vsaka sprememba, ki jo povzročimo v naravi še kako pomembna. Indijski modrec Gandhi je nekoč dejal: »Bodite tista sprememba, za katero si želite, da bi obarvala svet.«

V letošnjem letu smo v okviru 16. fotografskega natečaja kLAK sprejemali fotografije in opuse različnih avtorjev, ki so jih letos sestavljali študentje, dijaki in osnovnošolci. Skupno smo letos prejeli preko 110 fotografij od več kot 60 avtorjev na temo SPREMEMBE. Strokovno žirijo so zastopali Žiga Gričnik (fotograf, Društvo fotografov Svit), Nika Damjanovič (diplomirala iz umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti), Matjaž Očko (M2O, House of M2O) in Rok Deželak (fotograf, RD2 Photography).

Zmagovalci posameznih fotografij:

1. mesto: Filip Tokić

2. mesto: Saša Ribič

3. mesto: Pia Klančar

Pohvala: Ana Skobe

Zmagovalci opusov:

1. mesto: Iza Štrumbelj Oblak

2. mesto: Roman Rus

3. mesto: Jaka Teršek

Zmagovalne in izbrane fotografije bodo prikazane na fotografski razstavi, ki bo v soboto, 20. junija 2020 ob 20.00 v Muzeju Laško. Razglasili bomo zmagovalne fotografije in si ogledali izbrana razstavljena dela, ki bodo sicer na ogled do sredine meseca julija. Otvoritev nam bo popestrila Valentina Novak na flavti.