Pohod po poteh XIV. divizije

Člane Laškega akademskega kluba vabimo, da se udeležijo pohoda v soncu, vetru, dežju, snegu ali metežu. Letošnji 40. pohod po poteh XIV. divizije, ki ga organizira Društvo za ohranjanje spomina na pohod XIV. divizije Laško, bo v znamenju visoke obletnice prihoda XIV. divizije leta 1944 na Štajersko, ki se je v težkih zimskih razmerah prebijala po Kozjanskem, dolini Gračnice ter drugih krajih v naši in sosednjih občinah. Spominsko pot zaznamujejo prijazni in gostoljubni domačini ter slikovita in raznolika pokrajina. Hkrati pa pohod je tudi zelo družaben.

Pohod bo potekal 7. 8. in 9. februarja. Pot po tekla po ustaljeni trasi od Sedlarjevega do Gračnice pri Rimskih Toplicah.

Zbor udeležencev bo v Laškem, od koder nas bo avtobus peljal na Sedlarjevo. Vsak dan pohoda je poskrbljeno za malico, kosilo in večerjo. V ceno sta vključeni tudi dve nočitvi. Enkrat se spi v telovadnici osnovne šole, drugič pa v kulturnem ali gasilskem domu. Zadnji dan je zaključek v Rimskih Toplicah v Aqua Romi, kjer bomo dobili tudi zadnje kosilo. Med samim pohodom bo na voljo na postojankah tudi pijača (po navadi čaj ali kuhanček) in pecivo. Med pohodom nas bodo spremljala vojaška vozila, kamor se odložijo nahrbtniki in nam nato nahrbtnike na vsaki postojanki vrnejo. Spi se na zložljivih vojaških posteljah, vsak udeleženec pa potrebuje svojo spalno vrečo. Pohod je srednje težavne stopnje, seveda je odvisno od vremena. Na pohodu se preči Bohor in Lovrenc.

Potrditev udeležbe pohoda je obvezna do 17. 1. 2014 na spodnji povezavi (prijava prek Facebooka se ne upošteva). Zaradi organizacije vas prosimo, da prijave oddate čim prej )če je možno, do 10.1.2014).
https://docs.google.com/forms/d/1GPoF0AThOzhuhFwrHqlfB788hbgtU1awUutXtFzPOho/viewform

Vsak udeleženec mora imeti s seboj na pohodu veljavno študentsko ali LAK-ovo izkaznico!

V Društvu za ohranjanje spomina na pohod XIV. divizije Laško so nam ponudili odlično študentsko ceno, in sicer 20 Eur/osebo za celotni 3-dnevni »all inclusive paket« :), kar je super ugodna ponudba, ki bi jo bilo škoda zamuditi (redna cena je 60 Eur), zato pohitite s prijavami!

O samem poteku pohoda in časovnici bodo informacije še sledile, za dodatna pojasnila pa vam je na voljo tudi Tomaž Knapič (040 823 004).