Planinska šola v sodelovanju s PD Laško

LAK in PD Laško organizirata Planinsko šolo.
Opazili smo, da je v zadnjem času povečan interes za obiskovanje gora. Tudi v LAK-u vsako leto organiziramo najmanj en planinski izlet, mladi pa izkazujejo čedalje več zanimanja za hojo po hribih. Radi bi, da obiskovalci gora preden se odpravljajo na pohode, dobijo neko osnovne znanje o gibanju v gorah. Iz tega razloga bo organizirana planinska šola, ki jo bodo vodili vodniki Planinskega društva Laško.
Planinska šola bo BREZPLAČNA in bo namenjena vsem, ki si želijo pridobiti ali nadgraditi znanje v zvezi s pohodništvom in ne bo omejena samo na člane LAK-a.
Planinska šola bo potekala v treh terminih. Ob petkih bo med 18.00 in 20.00 v prostorih LAK-a kratek teoretični del. Ob sobotah pa bo sledil praktični del (izlet), kjer bomo osvojeno znanje preizkusili v praksi. Teme planinske šolo bodo: priprava na turo (kako izbrati izlet, kje dobiti informacije, katere informacije so pomembne – vreme/ razmere, kaj obleči, kaj vzeti s seboj na izlet ipd.), prehrana v gorah, orientacija in gibanje v visokogorju ter gibanje po zahtevnih zavarovanih poteh.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Termini za planinsko šolo so:
1.delavnica
12.5.2017: teoretični del (priprava na turo)
13.5.2017: izlet Ratitovec (izlet v okviru Planinskega društva)
2. delavnica
2.6.2017: teoretični del (prehrana v gorah, orientacija in gibanje v visokogorju)
3.6.2017: izlet Stol (izlet v okviru Planinskega društva)
3. delavnica
16.6.2017: priprava teoretični del (gibanje po zahtevnih zavarovanih poteh)
17.6.2017: izlet na Lisco po ferati (individualni izlet – lastni prevoz)