Osvojite enega najlepših predelov Dolomitov z nami

Dolomiti so ena najatraktivnejših gorskih destinacij, tako v zimskem, kot tudi v poletnem času, saj se ponašajo s čudovitimi razgledi, markantnimi vrhovi in jezeri ter dobro urejenimi planinskimi potmi različnih težavnosti. Mi se bomo tokrat podali v enega najlepših predelov Dolomitov – Sekstenski Dolomiti. Osvojili bomo vrhove: Cima di Mezzo (3154 m) – Cristallino d’Ampezzo (3008 m) Sasso di Sesto (2539 m) – Monte Paterno (2744 m)
Kdaj? V soboto, 20. avgusta 2016.
Odhod: ob 1.00 uri z avtobusne postaje v Laškem.
Povratek: v nedeljo, 21. avgusta, pozno zvečer.
Potrebna oprema: planinska obutev, palice; za težje poti (ferate) pa še samovarovalni komplet, pas in čelado.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika ali v kočah.
Prvi dan se bomo potikali po vrhovih skupine Monte Cristallo. Z gondolo se bomo zapeljali do sedla Staunies (2851). Potem se bomo po ferati Marino Bianchi povzpeli na vrh Cima di Mezzo (3154 m), se vrnili nazaj na sedlo in po ferati Ivano Dibona povzpeli še na vrh Cristallino d’Ampezzo (3008 m). Tu bomo prečkali najdaljši viseči most na feratah v Dolomitih. Po sestopu v dolino nas bo avtobus odpeljal do koče Auronzo, kjer bomo tudi prespali.
Komur ni do vožnje z gondolo, se bo lahko podal po poti od jezera Misurina do koče Auronzo. Pot poteka po grebenu Cadini Misurina skupine vrhov nad Jezerom Misurina. Pot je lahka in primerna tudi za tiste, ki si ne želijo ferat.
Drugi dan se bomo sprehodili okoli treh Cin, se podali na vrh Sasso di Sesto (2539 m) ter nato v dolino Fiscalina. Komur bo primanjkovalo adrenalinskih užitkov pa se bo lahko podal po ferati Innerkofler na vrh Monte Paterno (2744 m).
Opis ture:
1. dan: Odpeljali se bomo iz Laškega preko Ljubljane, Jesenic, Lienza, Toblacha do jezera Misurina.
Tukaj se bomo razdelili v tri skupine. Prva skupina se bo spopadla s ferato Bonacossa, ki vodi do koče Auronza (zahtevna pot, 7 h). Druga skupina se bo okoli jezera Misurina podala po lahki poti mimo jezera de Amomo do koče Auronzo (lahka pot – 4h).
Tretja skupina pa se bo odpeljala naprej do sedla Tre Croc od koder se bodo z gondolo zapeljali na sedlo Stauries. Od tod bojo krenili po ferati Marino BIanchi na vrh Cima di Mezzo (zelo zahtevna pot – 2h). Od tod se bomo vrnili nazaj na sedlo (2h) in se povzpeli še na vrh Cristallino d’Ampezzo (zelo zahtevna pot – 1h). Nato pa nazaj na sedlo (1h) in z gondolo v dolino. Od koder pa nas bo avtobus peljal na kočo Auronzo. (Skupaj 6h hoje – ni za vrtoglave)
2. dan: Razdelili se bomo v dve skupini.
Prva se bo podala na Monte Paterno mimo koče Locatelli (1h) in po ferati Innerkofler na vrh (zelo zahtevna pot – 1h). Nato pa po grebenu do koče Pian di Cegnia (1,5 h). Od tod se bomo spustili mimo koče Comici v dolino Fiscalina (3h).
Skupaj (6-7 h hoje)
Druga skupina pa se bo podala okoli Treh Cin do koče Locattelli (1,5h) in nato osvojila vrh Sasso di Sesto (1h). Od tod se bomo vrnili na kočo Locateli in po drugi strani Treh Cim naprej do koče Pian di Cegnia (1,5 h). Nato pa se bomo skupaj s prvo skupino podali v dolino Fiscalina (3h). Skupaj (7 h hoje, lahka pot).
Za spanje na koči potrebujete spalno vrečo, lahko kupite tudi rjuho za enkratno uporabo na koči (cena 6€). Avtobus se bo pripeljal do koče, tako da vse prtljage ne bo potebno nositi s seboj na izlete.
Stroški: prevoz + spanje 20€ (za člane LAK-a IN PD Laško), člani LAK-a 25€.
Cene za nečlane LAK-a so 15 € dražje. 
Možna doplačila: zajtrk (8€); zajtrk + večerja (28€); gondola prvi dan (17,5€)
SPOROČITE OB PRIJAVI.
OPOZORILO: cene so narejene na podlagi lanskih kalkulacij, zato si pridržujemo pravico do sprememb!
Kdor nima plačane članarine PZS za leto 2016 plača doplačilo 10€ za spanje. (informacije o članarini: http://clanarina.pzs.si/).
Prijave in dodatne informacije:
– 031 363 901 Marko Mavri
– 031 207 407 Jurij Videc
Ob prijavi je potrebno plačati 10€ akontacije za strošek rezervacije ležišč na koči, ki je v nobenem primeru ne vračamo. Prijave zbiramo do 1. avgusta oz. do zapolnitve mest, zato pohitite !!!
Prijavni obrazec: https://docs.google.com/forms/d/18_mcLY1ZUb1hSarFqPEDqkCtHXUQAaUFwnWfBM9XNAI/viewform
Vabljeni tudi na pripravljalne oz. kondicijske ture v okviru PD Laško:
-18.6. Črna prst
– 25.6. Rečiška krožna pot
– 23.7. Viš
– 6.8. Vrbanove špice