Novoletni izlet v Brno

Ponovno se bliža najdaljša noč v letu, zato vam letos pripravljamo najbolj noro silvestrovanje v drugem največjem češkem mestu, v Brnu!
 
Iz Laškega se bomo odpravili 29. decembra v zgodnjih jutranjih urah (točna ura bo javljena naknadno), v Slovenijo pa se bomo vračali
2. 1. 2018.
Cena za člane LAK-a: 80 €
Cena za nečlane: 120 €
Prijave zbiramo do 1. 12. 2017 preko obrazca: https://goo.gl/forms/Pj8EefczpNdwswdc2
 
Vaša prijava je potrjena, ko poravnate 20 EUR akontacije, ki jih prinesete na naše uradne ure (petek 18.30-20.30, sobota 10.00-12.00) ali pa nakažete na TRR: SI56 0510 0801 4889 007; s pripisom: Novo leto – Brno
Za vse tiste, ki še ne veste – najdete nas na Trubarjevi 3, nasproti trgovine Tuš v centru Laškega.
 
V primeru, da se kljub prijavi izleta ne udeležite, je obvezno, da si sami poiščete zamenjavo. V nasprotnem primeru plačate 50 % cene. Število mest je omejeno, zato s prijavami pohitite!
 
Za dodatne informacije smo vam na voljo preko e-maila: laura.kalshek@gmail.com in na telefonski številki 040 605 995 (Laura).
 
In še program:
Brno je drugo največje češko mesto, ki ti nikoli ne da občutka, da je v čemer koli na drugem mestu. Collegiumovo Brno vas bo navdušilo z obilico kulturnih znamenitosti, pivnic, diskotek z elektronsko glasbo, night club-ov in ljudmi, vedno pripravljenih na party.
29.12.2017 – Pot v Brno
Odhod iz Ljubljane v nočnih urah, peljali se bomo mimo Celja (možen vstop pri TC Merkur) in Maribora (možen vstop na AP Mlinska), pot pa nadaljevali čez Avstrijo mimo Dunaja.
30.12.2017 – Brno
V Mikulovu, mestu ob avstrijsko-češki meji, si bomo privoščili prvo jutranjo kavo. V Brno bomo prispeli dopoldne, kjer si bomo ogledali mesto. Videli bomo ukrivljeno pročelje mestne hiše, slišali legende o mestnem zmaju, se čudili veličastni katedrali sv. Petra in Pavla ter poizkušali odlično kuhano vino, po katerem dišijo ulice in trgi. Po ogledu se bomo namestili v hotelu, zvečer pa se bomo ogreli na spoznavnem žuru.
31.12.2017 – Silvestrovanje
Po zajtrku si bomo lahko ogledali kraško jamo Punkve, kjer se bomo z ladjico podali na avanturo med romantičnimi kapniki in pravljicami. Sledila bo možnost ogleda ene najstarejših pivovarn na Češkem, kjer si bomo ogledali proizvodnjo piva, si privoščili pivsko kosilo ter degustirali češko »žlahtno kapljico«. Zvečer bomo nadaljevali z novoletno zabavo v enem izmed brnskih pubov.
1.1.2018 – Brno
Po poznem zajtrku se bomo odpravili v center mesta, kjer se bomo še zadnjič sprehodili po uličicah drugega največjega češkega mesta. Naužili se bomo čeških specialitet in jih po želji poplaknili z odličnim češkim pivom. Večer bomo preživeli v enem izmed široke palete pubov, ki jih Brno ponuja.
2.1.2018 – Iz Brna v Slovenijo
Po poznem zajtrku se bomo poslovili od Brna in se odpeljali proti domu. Prihod v Ljubljano bo v večernih urah
Cena  vključuje :
– 3x nočitev v hotelu
– avtobusni prevoz Laško – Praga – Laško
– osnovno nezgodno zavarovanje
– strokovno vodenje ves čas potovanja
– prijavnino in turistično takso
– prednovoletno zabavo
– Zužij Češko mešanico party
– voden ogled mesta Brno
Fakultativni izleti :
BRNO – MORAVSKI KRAS IN JAMA PUNKVE
Nekaj kilometrov severno od Brna se razteza pokrajina Moravski kras z največjo znamenitostjo – jamo Punkve. S pomočjo lokalnega vodnika se bomo z vlakcem zapeljali do vhoda, kjer bomo najprej peš pogledali suhi predel jame in se pozneje vkrcali še na čolne, ki nas bodo popeljali po podzemni rečici. Videli boste Romea in Julijo, sedečega Turka, gorečo grmado, bruhajoče vulkane in izvedeli legendo o hudobni mačehi in njenem breznu.
PIVOVARNA – ČERNA HORA
Češka je dežela, kjer spijejo največ piva na prebivalca, pivovarstvo pa ima dolgo tradicijo. Ena izmed najstarejših pivovarn je prav pivovarna Černa hora okrog 25 km severno od Brna. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali postopek pridelave piva. Pivo, ki ga zvarijo v tej pivovarni, naj bi bilo narejeno po resnično starih recepturah. Sledilo bo še pivsko kosilo v mesni in vegetarijanski izvedbi in seveda degustacija.
SILVESTROVANJE V BRNU
Po zajtrku si bomo lahko ogledali kraško jamo Punkve, kjer se bomo z ladjico podali na avanturo med romantičnimi kapniki in pravljicami. Sledila bo možnost ogleda ene najstarejših pivovarn na Češkem, kjer si bomo ogledali proizvodnjo piva, si privoščili pivsko kosilo ter degustirali češko »žlahtno kapljico«. Zvečer bomo nadaljevali z novoletno zabavo v enem izmed brnskih pubov.
Mi že komaj čakamo! 🙂