Manj svečk za manj grobov

Bliža se 1. november, dan spomina na mrtve, in z njim tudi gore sveč. Namesto tega letos raje obdarite preminule z majhnimi pozornostmi, ki so narejene iz srca in se jim tako poklonite.
Prav tako pa vam tudi svetujemo, da zaradi okoliščin povezanih z virusom raje ostanete doma in tako poskrbite zase in za vse okoli vas, z manj pokurjenimi svečami pa bomo poskrbeli še za vse prihodne generacije.

Laški akademski klub se letos prvič pridružuje akciji Manj svečk za manj grobov. Namen le te je, preusmeriti sredstva ter namesto gore sveč in cvetja, pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Kljub zavračanju cveč pa se želimo ljubljenih še vedno spominjati.

Letos akcija poteka preko donacij, ki so namenjene helikopterski enoti nujne medicinske pomoči za opremo za oskrbo podhlajenih ponesrečencev, ki se bo uporabljala v reševalnem helikopterju (termometri, naprave za ogrevanje, infuzije ipd.).

Kako lahko sodeluješ in pomagaš ti?

1. Doniraš preko UPN naloga, ki ga najdeš na njihovi spletni strani (https://manjsveck-manjgrobov.si/donacije/) in prižgeš virtualno svečko.

2. Pošlješ lahko SMS s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevaš 1€ oziroma 5€, ki jih bo Fundacija Svečka vceloti namenila za reševanje življenj.