Dokumentarni film Laški akademski klub skozi desetletja

“Oziranje v preteklost ima smisel le tedaj, če služi prihodnosti”
Konrad Adenauer

Vabimo vas, da se skupaj z nami ozrete v preteklost. V petek, 6. marca ob 19.30, bomo v Kulturnem centru Laško predvajali dokumentarni film Laški akademski klub skozi desetletja, ki ga je v sklopu svojega magistrskega dela posnela Nika Košak.
Začetki Laškega akademskega kluba segajo v leto 1955, ko se je pod okriljem Celjskega akademskega kluba ustanovila sekcija Laško. Že takrat so študentje s svojo dejavnostjo aktivno sodelovali na kulturnem, športnem in družabnem področju, z organizacijo akademskega plesa leta 1958 pa so izoblikovali pomembno tradicijo, ki jo študentje ohranjamo še danes. Še istega leta se je nato ustanovil samostojni klub Akademski klub Laško – LAK, ki že skoraj 60 let deluje neprekinjeno. V dokumentarnem filmu nam bodo bivši predsedniki, Zeleni carji in aktivisti Laškega akademskega kluba predstavili njegov razvoj in prelomne dogodke, spoznali bomo tradicijo akademskega plesa, s pomočjo arhiva in fotografij pa se bomo sprehodili skozi čas kluba.
Vabljeni k ogledu dokumentarnega filma o enem izmed vidnejših in najstarejših društev v Občini Laško, da skupaj podoživimo pretekle spomine in hkrati ustvarimo nove!
Po končanem uradnem delu vabljeni tudi na druženje ob pogostitvi v avlo Kulturnega centra.
Ad profundum!
Člani Laškega akademskega kluba