Pohod na Triglav

ODHOD: sobota, 20.7.2013 ob  4.00 izpred AP
PRIHOD: nedelja, 21.7.2013 v popoldanskem času
OPIS POTI: Podali se bomo po poti iz Krme čez Planiko in Mali Triglav. Spali bomo na Planiki (rezervirani imamo dve sobi s skupnimi ležišči). Pot velja za eno izmed tehnično lažjih poti, saj je edini izpostavljeni del med Malim Triglavom in vrhom. Kljub temu pa pot je dolga (6h v eno smer) in zato zahteva dobro fizično pripravljenost ter seveda primerno planinsko obutev. Na vrh Triglava se bomo po vsej verjetnosti odpravili že prvi dan; odvisno od vremenskih razmer in pripravljenosti oziroma utrujenosti udeležencev.
Več o poti si lahko preberete na: http://www.hribi.net/izlet/dolina_krma_triglav_cez_planiko_in_mali_triglav/1/1/130
OPREMA:
Obvezna:

• udoben nahrbtnik
  • PLANINSKI ČEVLJI !!! (kdor jih ne bo imel, ga ne spustimo na izlet)
  • ČELADA (če ne poznate nikogar, ki bi vam jo posodil, lahko vzamete tudi kolesarsko; možna pa je tudi izposoja na: http://www.iglusport.si/izposoja-opreme)
  • hrana in pijača
  • krema za sončenje
  • kapa za zaščito pred soncem
  • obliži, zdravila, če jih jemljete oz. potrebujete (predvsem za alergije)
  • zimska kapa in rokavice
  • rezervna oblačila (poleg tistih, ki jih boste oblekli)
  • vetrovko, jakno oz. anorak, ki ne premoči
  • tople dolge rokave
  • dolge hlače (s seboj imejte poleg hlač, ki jih boste oblekli še ene hlače; vsaj ene od teh naj bodo dolge)
  • majice s kratkimi rokavi min. 3x
  • nogavice min. 3x
  • spodnje perilo
  • zdravstveno izkaznico
  • planinsko izkaznico (člani PZS)

Po želji:

• pohodne palice
  • naglavna svetilka
  • lahki natikači oz. japonke za na kočo
  • sončna očala
  • plezalni pas in samovarovalni komplet (če imate in če mislite, da boste potrebovali)

Tisti, ki mislite, da boste potrebovali pomoč na  izpostavljenih delih, prosim sporočite vnaprej, da pripravimo dovolj tehnične opreme. Predvsem velja to za tiste, ki se prvič srečujete s hojo v visokogorju.

CENA:

• za člane Planinske zveze Slovenije: 11,26 Eur
  • za nečlane PZS: 22,51 Eur + zavarovanje – koliko?

• Članarina PZS za študente znaša 14 Eur. V članarino je med drugim všteto tudi zdravstveno za primer nesreče v gorah in 50% za nočitev v kočah. V PZS se boste lahko včlanili na izletu (in tako plačali nižjo ceno za izlet). V kolikor se kdo želi včlaniti pred izletom, naj pokliče Uršo na 040 296 420.

Več informacij na 040 296 420 (Urša).
SE VIDIMO KMALU!
Vaši vodniki Urša, David, Marko, Tomaž